Kalibrering

Som en ledande aktör inom bilglas i Täby så har vi förståelse för att vi har ett ansvar för människors säkerhet och att vi följer biltillverkarnas rekommendationer. Detta har lett till att vårt glasmästeri är utrustat med senaste kalibreringsverktygen och samtliga kalibreringar utförs av erfarna och utbildade glasmästare inom området som säkerställer att kalibreringen görs korrekt.

Moderna bilar är ofta utrustade med sensorer och kameror och vindrutan är en bärande del av konstruktionen vilket innebär att det är mycket viktigt ur ett säkerhetsperspektiv att du får rätt vindruta och att den blir korrekt monterad och kalibrerad.

KALIBRERING BIL – VANLIGA FRÅGOR

Vilka funktioner behöver kalibreras?
Detta varierar mellan olika bilar. Vanligtvis är det olika säkerhetssystem som exempelvis filbytesassistans och autobroms.

Behöver man kalibrera alla bilar?
Nej, alla bilar behöver inte kalibreras, utan detta varierar beroende på bilmärke och bilmodell. Vi utför alltid kalibrering om biltillverkaren rekommenderar det.

Hur kan jag veta om just min bil bör göra en kalibrering?
Biltillverkaren anger om bilen behöver kalibreras. Du kan fråga oss om du är osäker.

Behöver bilen kalibreras om den får ett stenskott?
Nej, när man utför en vanlig stenskottslagning så behöver man inte kalibrera bilen.

Vad kostar en kalibrering?
Den ingår i självrisken på vindrutebytet.

Hur lång tid tar det att kalibrera?
Beroende på vilka delar som ska kalibreras så varierar arbetstiden. Normalt sett så tar en kalibrering mindre än 60 minuter, men ibland kan det ta längre tid än så då vi kanske behöver provköra bilen för att säkerställa att allt fungerar korrekt.

AA-Glas
Djursholmsvägen 62
183 52 Täby
08-756 45 20
info@aaglas.se